DESET ATRAKCIJA

Prapočetak belog grada

Beogradska tvrdjava i park Kalemegdan muzej su istorije grada na otvorenom. U blizini ovog lokaliteta odnosno na 300m se nalazi i apartmanski smeštaj Dorćol - Skender Begova ulica. Unutar utvrdjenja postoji mnoštvo spomenika koji svedoče o razvoju grada od antičkog do savremenog doba. U gornjem gradu nalaze se: Statua Pobednik - sibol Beograda, Vojni muzej, Rimski bunar, crkva Ružica, crkva Sveta Petka, sahat kula... U donjem gradu vredno je posetiti postavku u kuli Nebojši, te Beogradski zološki vrt.

Ulica plemenitog kneza

Pešačka zona i tgovački centar - Knez Mihajlova ulica i Trg republike su medju arhitektonski najvrednijim i najživljim delovima grada.

Spomenik  knezu Mihjlu i palata Srpske akademije nauka i umetnosti dva su najupečatljivija obeležja najužeg centra. Tu su i zdanja Narodnog pozorišta i Narodnog muzeja. U toj zoni nalazi se Etnografski muzej, Muzej kneginje Ljubice, Muzej Srpske pravoslavne crkve, Muzej Zepter, Muzej primenjene umetnosti, Galerija fresaka, te mnoge druge institucije kulture.